Veelgestelde vragen

Is de montage van een kabelbaan moeilijk?

Helemaal niet! Aan de hand van onze zeer duidelijke, bijgeleverde montagehandleiding is het voor iedereen haalbaar om een kabelbaan te installeren. Op een tweetal uur kan de klus geklaard zijn. Bovendien kan u bij ons ook installatiegereedschap kopen of huren, wat het lastigste karwei, nl. de kabel opspannen, zal vergemakkelijken. Bovendien kan u steeds bij ons terecht voor vragen en praktische tips.

Waarom bij “cable-ride.com” een kabelbaan kopen?

Wij leveren het “serieuzere werk”, bij ons koopt u een kabelbaan waar, naast kinderen, ook avontuurlijk aangelegde volwassenen gebruik kunnen van maken. Bovendien zal u aan onze kabelbanen jarenlang plezier beleven, door de stevige gegalvaniseerde stalen kabel "aircraft type" en de roestvrij stalen, dubbele katrol.

Goedkope kits hebben vaak niet alleen erg korte kabellengtes, vaak zijn ze ook uitsluitend voor kinderen bestemd. Bovendien bevatten deze meestal veel plastic onderdelen die snel slijten of verouderen. Dergelijke banen hebben erg dunne kabelsecties, hebben geen enkel remsysteem, vaak worden er geen zitjes meegeleverd en zijn de opspan- en naspanmogelijkheden van de draagkabel beperkt.

Bij ons professionele kwaliteit onderdelen: een 7x19 kabel “aircraft type”, grote kabelspanners "US type", professioneel rollend materiaal nl. een dubbele katrol die snelheden aankan tot maar liefst 72 km/u , maar ook professionele toebehoren zoals stalen carabiners.

Waarom geen roestvrij stalen kabel?

Een gegalvaniseerde 7x19 kabel “aircraft type", is per uitstek hét type kabel voor het maken van kabelbanen. Enkel indien u de kabelbaan binnen een straal van 8 km van de zee zou installeren, raden we u aan om een roestvrij stalen kabel te voorzien.

Waarmee dien ik rekening te houden wat de lengte tussen de ankerpunten betreft?

Voor uw montagegemak en rekeninghoudend met het doorzakken van de kabel, dient u bij het installeren van een kabelbaanset van 45 m, ongeveer 3 m lengte te voorzien. Neem dus ongeveer 42 m afstand tussen beide bomen of ankerpunten bij een kabelbaanset van 45 m.

Waarmee dien ik rekening te houden wat de dikte van de bomen betreft die als ankerpunt worden gebruikt?

Wij raden twee gezonde bomen aan van minstens 20 à 25 cm diameter.

Wat is de helling tussen start- en eindpunt?

Wij raden 6% hoogteverschil aan tussen start- en eindpunt.

Waarom een elastiek-remsysteem?

Wij leveren bij onze kits standaard (behalve de "white edition" basis-kit) een elastiek-remsysteem om de kabelbaangebruiker veilig tot stilstand te brengen aan het einde van de rit op de kabelbaan. Dit systeem is het meest veilige en zorgt voor een geleidelijke afremming. Dit werkt beter dan systemen met veren of met afgedankte autobanden, want die brengen de gebruikers te abrupt tot stilstand.

Zijn de kabelbanen geschikt voor openbare plaatsen, scholen en speelpleinen?

Neen, hoewel de kwaliteit van onze onderdelen dit zeker toelaat zijn deze openbare installaties onderhevig aan verplichte keuringen door externe keuringsorganisaties. Indien u toch materiaal aankoopt voor een dergelijke installatie wijzen we alle verantwoordelijkheid af en dient u zeker in te staan voor de verplichte technische keuring.